Wild Louisiana: Het Honey Island Moeras

Honey Island Swamp Tour

Het Honey Island Moeras

In april 2015 hebben we een ongelofelijk mooie boottocht gemaakt door het moerasland bij Honey Island. Honey Island ligt in het zuidoosten van Louisiana, ongeveer 50 kilometer ten noorden van New Orleans. Tijdens de 2 uur durende tocht hebben we alligators gezien, moerashutjes voorbij zien komen en genoten van het onvergetelijke landschap.

Honey Island Swamp

Het verhaal achter de honing

De naam Honey Island komt af van de honingbijen die hier vroeger aanwezig waren. Het is een van de minst aangetaste riviermoerassen en wordt beschouwd als een ongerept moerasland-leefgebied. Het gebied is 30 km lang en bijna 10 km breed waarvan de helft een beschermd natuurreservaat is. Het is geen wonder dat het moeras naar een diersoort is vernoemd: er leven onder andere alligators, wasberen, uilen, wilde zwijnen, beverratten, slangen, schildpadden, Amerikaanse zeearenden en zwarte beren.

Moerashutten

Door overstromingen in het noorden van Louisiana en Texas stond het water hoog voor april. Dat was zeker te zien aan de moerashutjes. Veel van deze ‘swamp shacks’ zijn al lang in het bezit van dezelfde families. Ze worden vooral gebruikt voor weekendtrips en korte vakanties, waarbij gevist en gebarbecued wordt. Er staan ook mooie huizen met alle luxe voorzieningen langs de kanalen. Deze villa’s worden permanent bewoond.

Honey Island Swamp Tour

Zonnende alligators en zwijnen met marshmallows

De ervaren kapitein en tevens gids van de boot wist veel te vertellen over de bewoners en vegetatie van het moeras. Hij kon al onze vragen beantwoorden. Hier laat hij een net zien met vers gevangen Crayfish, ofwel rivierkreeft. Crayfish is enorm populair in het zuiden van de Verenigde Staten. Er worden zelfs regelmatig Crayfish festivals gehouden.

De schildpadden en alligators in het Honey Island moeras zoeken meestal de zon op. Deze alligator lag te zonnen op het terras bij een grote moerasvilla, maar dook het water weer in toen hij de boot hoorde. Gelukkig kwam hij even later toch nog een kijkje nemen. Ook zagen we een stel wilde zwijnen. Ze waren helemaal dol op de marshmallows die de kapitein aan hen voerde.

Alligator in Honey Island Swamp.

Turtles near Honey Island, Louisiana.

Wild Boar in Honey Island Swamp, Louisiana.

Wild Boar in Honey Island Swamp

Unieke natuur

De wortels van de Moerascypressen groeien boven het water uit en geven het moeras een eigenaardig uiterlijk. De vegetatie in combinatie met het reflecterende zonlicht zorgde voor een betoverend plaatje. De boottocht was absoluut een geweldige reiservaring die we niet hadden willen missen!

Honey Island Swamp in Louisiana, US.

Honey Island Swamp

Kosten & Praktische info

We hebben met Dr. Wagner Honey Island Swamp Tours 2 uur gevaren door het Honey Island moeras. De boottocht kostte 23 dollar per persoon, en dat is het zeker waard! Op de boot passen ongeveer 20 tot 25 mensen. De boten zijn overdekt, maar varen af en toe stukken op volle snelheid. Dus een jas of vest/trui voor de wind is welkom. Vergeet ook geen anti-muggen product mee te nemen in het muggen-seizoen. Wij zijn zelf naar Slidell gereden met onze huurauto, maar je kunt ook een hotel-pickup bestellen (uitgevoerd door een taxi). Dat kost 25 dollar per persoon extra. Houd er rekening mee dat je bij de meeste boottochten moet reserveren.

Geef een reactie